Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 2/2017

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

W lutowym numerze rozsmakowujemy się w tradycyjnej kuchni chińskiej (s. 90) oraz wyruszamy w podróż do Kapsztadu w poszukiwaniu oryginalnych, egzotycznie kolorowych dań Południowej Afryki (s. 85). Cieszymy się ciastami i ciasteczkami robionymi z miłością (s.28) - i to nie tylko z okazji walentynek.

Wgryzamy się w soczyste steki - Tom Kerridge zdradza nam, jak przyrządzić je po mistrzowsku (s. 66). Od rana zapalamy słońce marmoladą z sewilskich pomarańczy (s. 37). Przygotowujemy też rozgrzewające potrawy z topinamburu (s. 60) - odkrywamy na nowo to zapomniane warzywo, prawdziwy skarb zimowej ziemi.

Nie czekaj aż do wiosny, bo już w lutym możesz jeść świeżo, smacznie i zdrowo!

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Zrób wietnamską kawę jajeczną, odwiedź festiwale kulinarne, zajrzyj do modnej restauracji i poznaj nowe produkty na rynku 7
    • ŚWIĘTUJ STYLOWO. Czerwone bąbelki i przekąska z brie – idealny początek randki 9
    • W PIĘCIU SMAKACH. Kolby kukurydzy w oryginalnych posypkach 11
    • CIEPŁE PRZEKĄSKI. Sprawdzą się jako dodatek do dania głównego lub na lunch 15
  • W tym miesiącu
    • NALEŚNIKOWA PLANETA. Pankejki, dosy, bliny... Przygotowujemy najsmaczniejsze naleśniki z różnych stron świata 16
    • KOLACJA NA WALENTYNKI. Oczaruj swoją drugą połówkę wyjątkowym jak ona menu 24
    • WYPIEKI OD SERCA. Zrobione z miłością ciasta i ciasteczka uwiodą każdego 28
    • KOSMICZNE CIASTECZKA. Stwórz z dziećmi jadalny Układ Słoneczny 34
    • SŁOŃCE W SZKLE. Zimą też można robić przetwory. W lutym zamykamy w słoikach sewilskie pomarańcze, na które trwa właśnie sezon 37
    • ŁOSOŚ W PAPILOTACH. Rozpływa się w ustach, a przepis na niego od razu zapadnie Ci w pamięć 42
  • Zdrowo na co dzień
    • DANIA NISKOKALORYCZNE. 5 smakowitych propozycji, by zadbać o figurę przed wiosną 43
    • DIETA A WIEK. Co jeść, aby w każdej dekadzie życia zachować zdrowie i sprawność 48
    • LŻEJSZA WERSJA. Odchudzone a nadal smaczne kofty jagnięce w sosie curry 50
  • Historie od kuchni
    • RODZINNY OBIAD. Szef z gwiazdką Michelin najbardziej lubi gotować dla swojej rodziny. Jego przepis na dobry obiad? Prostota, lokalne produkty i szczypta miłości 52
  • GF Inspiruje
    • CZAS NA TOPINAMBUR. Zimowy skarb ziemi oczarowuje smakiem w ciepłych sałatkach, zupach i daniach głównych 60
    • MODNE WEGE. Tajski ryż brokułowy podkręcony ostrzejszymi przyprawami – gwarantujemy, że skuszą się na niego nie tylko wegetarianie 64
    • STEK DO PARY. Czyż istnieje lepszy kawałek mięsa do podziału dla dwojga niż grubaśny stek? Zapraszamy więc na mistrzowską wołowinę 66
    • CO NA KOLACJĘ? Ożyw zgrany repertuar kolorowymi i szybkimi w przygotowaniu daniami 73
    • WYSZŁY Z PUSZKI. Fasola, mleko skondensowane, pomidory... – masz półkę pełną puszek, a my mamy moc pomysłów, jak je wykorzystać 80
  • Podróże
    • MENU Z KAPSZTADU. Nie bój się egzotycznych nazw, tylko pozwól się zaskoczyć smakami i gorącymi kolorami kuchni Południowej Afryki 85
    • CHINY TRADYCYJNIE. Kaczka po pekińsku, zupa z kukurydzy, nadziewane ogórki i żeberka na ostro – flagowe dania różnych części Państwa Środka 90
  • Co numer
    • KORZENNE CIASTO. Kokosowe, pachnące jak chai latte – i tak łatwe do zrobienia! 96
    • ZIMOWE MENU. Tom Kerridge serwuje grillowaną makrelę, zapiekankę z jagnięciny i rzepy oraz rabarbar pod imbirową kruszonką 98
    • WYPATRZONE NA BLOGU. Na owoce morza w azjatyckim stylu zaprasza autor bloga Kulinarny Odjazd 104
    • SZKOŁA GOTOWANIA. Radzimy, jak zmagać się z kulinarnymi wyzwaniami i odkrywamy tajniki warsztatu mistrzów kuchni 106
    • CO NA STEK. Dowiedz się, jaki kawałek wołowiny kupić na konkretny rodzaj steku 108
    • PODAJEMY HOMARA. Wybierz mięso do ostatniego smacznego kęska i zaserwuj je w supermodny sposób 110
    • JUŻ ZA MIESIĄC… Przygotowujemy się do słodkiej Wielkanocy, pieczemy z kwiatami i robimy wystawny obiad z combrem jagnięcym 113

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum
Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę