Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 1/2017

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Styczniowy numer to kraina obfitości i kulinarnych szaleństw...  Czekolada. Karmel. Bezy. Suflety. Tropikalne owoce. Ciasta, ciasteczka, desery. Maślane zapiekanki. Pieczone mięsa. Zapraszamy na absolutnie niesamowite czekoladowe wariacje, na specjały, ociekające karmelem - nie tylko na słodko. Na naszych łamach znajdziecie też przepisy na wypieki i desery, nasycone aromatem cytrusów i tropikalnych owoców. Proponujemy domową ucztę, w której podano smakowite dania, pełne masła, śmietany, rozpływających się serów, mięs, ociekających sosem. Raz w roku zjedzmy je bez wyrzutów sumienia.

 

Zapraszamy też na karnawałowe przyjęcie z przyjaciółmi. Urządzamy je w stylu skandynawskim - będą wyszukane przekąski z ogólnie dostępnych składników, pomysłowe drinki. Good Food, mimo karnawałowego rozpasania, nie zapomina o zdrowej kuchni. Wśród propozycji: 7-dniowa dieta, która pozwoli zrzucić kilka kilogramów i lepiej się poczuć, desery z obniżoną zawartością cukru, przepisy na lekkie dania wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe.

 

Smacznego! Oraz szczęścia i zdrowia w Nowym Roku! Niech spełnią się Wasze marzenia... Także te kulinarne. W tym staramy się pomóc, jak tylko możemy :)

 

Zapraszam do lektury,
Barbara Komorowska

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? Sprawdź, co jest najlepsze zimą 9
    • BROWNIE Z NIESPODZIANKĄ. Burak wśród składników – mniej kalorii i bajeczny, różowy lukier na wierzchu 17
  • W tym miesiącu
    • KORZENIE JAK MARZENIE. Gwiazdą sezonu są warzywa korzeniowe. W naszych zapiekankach, placuszkach, sałatkach przestają być zwykłe i skromne 18
    • SŁONECZNE WYPIEKI. Czerwone pomarańcze mają swój czas. Teraz są najlepsze. Ciesz się nimi, jak tylko możesz! 28
  • Zdrowo na co dzień
    • ŁOSOŚ Z FENKUŁEM. 5 składników, chwila w kuchni i można siadać do stołu 33
    • PEŁNIA SMAKU. Spróbuj wegetariańskich kotletów z jarmużu i komosy ryżowej 34
    • BEZGLUTENOWY PUDDING. Będzie smakował każdemu. Możesz go podać jeszcze dziś 36
  • 7-DNIOWA DIETA. Działaj według planu: poznaj zasady odchudzania oraz 15 przepisów na
    • śniadania, obiady i kolacje 37
  • Historie od kuchni
    • CZEKOLADA, JAKIEJ NIE ZNALIŚCIE. Czekoladowa zupa, czekoladowa ziemia, czekoladowe salami… Można oszaleć ze szczęścia! 55
    • GRZESZNY KARMEL. Kilka porad i wspaniałe przepisy na dania z karmelem. I nie są to wyłącznie desery 61
  • GF Inspiruje
    • ŚWIĘTUJ PO SKANDYNAWSKU. Na dobre wejście w Nowy Rok – intrygujące przekąski z niewyszukanych składników oraz drinki w kolorach tęczy 70
    • BEZ WYRZUTÓW SUMIENIA. Raz na rok nie żałuj sobie masła, śmietany, serów i pieczonych mięs, pysznie przygotowanych i doprawionych 78
    • W ZIMOWĄ NIEDZIELĘ. Tradycyjny niedzielny obiad. Na bogato, z bezowym plackiem po sewilsku na deser 88
    • RYBNA KOLACJA. Zaprasza na nią Tom Kerridge. Będzie zupa z małżami, łupacz pod chrupiącą pierzynką i najlepsze wina 94
  • Podróże
    • KUCHNIA CHIŃSKA NA NOWO. Poznajcie potrawy dzisiejszej kuchni syczuańskiej. Jest ostro! Mięso, krewetki, pikle w pikantnych marynatach 98
    • SMAK INDII. Ulubione przyprawy Indii odkryte na nowo. Przekąska z serem paneer, danie główne – ryż subzi biryani, kokosowe curry z kurczakiem i kolendrą… 106
  • Co numer
    • SŁOŃCE W DESERZE. James Martin zaprasza na słodkości z tropikalnymi owocami. Podejmij wyzwanie i przygotuj suflet z marakują 112
    • KLUB CIAST. Mniej cukru, mniej kalorii, więcej zdrowia i satysfakcji. Dowiedz się, czym zastąpić zwykły cukier, nie rezygnując ze słodkiego smaku 118
    • MIGDAŁY. Dowiedz się, jak dojrzewają, co w sobie kryją, z czym je jeść 124
    • WYPATRZONE NA BLOGU. Na wegańskie imprezowe przekąski zaprasza autorka bloga eksperymentalnie.com 126
    • JUŻ ZA MIESIĄC… Podamy homara oraz naleśniki na wiele sposobów 129

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum
Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę