Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 5/2016

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Na początek zagadka... Mają subtelny smak i tak mało jest czasu, żeby się nimi nacieszyć? Oczywiście: szparagi. Warto pamiętać, że to delikatne warzywo wymaga równie subtelnej oprawy (str. 20), by można było w pełni docenić jego walory. Jak co numer, tak i w tym wydaniu pomagamy Wam rozwiązać rozmaite kuchenne dylematy. Tym razem ułatwiamy życie rodzinie, w której dwie osoby nie jedzą mięsa, a jedna nie wyobraża sobie bez niego życia (str. 44). Przeczytajcie koniecznie, jak proste znaleźliśmy rozwiązanie.

Bohater legendarnego filmu "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" z miejsca polubiłby uniwersalną potrawę, którą nazwaliśmy Day&night - zdrowe, sycące danie, którym można zajadać się o każdej porze dnia (str. 48). Na dodatek do jej przygotowania wykorzystasz zalegające w lodówce resztki, na które brakowało Ci pomysłu. Czy można upiec więcej pieczeni przy jednym ogniu?

À propos pieczeni. Polecamy nasze przepisy na pieczonego kurczaka (str. 40) - i dla mających dużo wolnego czasu, i dla zaganianych. Z myślą o tych drugich dodatkowo zgromadziliśmy w tym wydaniu mnóstwo ciekawych propozycji na kolacje (str. 50). Znajdziecie w nich zaskakujące smaki, łatwo dostępne składniki i będziecie potrzebować tylko 20 minut, by każdy z tych przepisów wprowadzić w czyn. A jeśli nie lubicie uczucia ciężkości po posiłku, koniecznie wypróbujcie nasze lekkie i pyszne menu na kolację z przyjaciółmi. Choć w wersji light, to sycące w sam raz, a na dodatek z bardzo zdrowymi, witariańskimi akcentami (str. 88).

Fanom sportowych relacji z pewnością przypadną do gustu lunchowe klasyki z brytyjskich pubów autorstwa Jamesa Martina (str. 116). Z kolei ci, którzy z łezką w oku wspominają kultowe rolady biszkoptowe i puchary z galaretkami, pokochają przepisy na retro desery, które w magiczny niemal sposób przenoszą w czasie - do beztroskiego dzieciństwa (str. 110). Zapraszam do lektury!

  • W sezonie
    • Gwiazda miesiąca. Subtelny smak i tak mało czasu, by się nimi nacieszyć – szparagi w nowej odsłonie 20
    • Jedzmy więcej tofu. Wyjdź poza utarte schematy i przygotuj z sojowego twarożku coś naprawdę wyjątkowego 28
    • Najmodniejsze dania street food. teraz w Twojej kuchni! Nietuzinkowe potrawy, które sprawdzą się zarówno w tygodniu, jak i w weekend 32
  • Na co dzień
    • Szukasz nowych pomysłów na dania z kurczaka? Nie mogłeś trafić lepiej! 40
    • Kuchenne dylematy: jestem wegetarianka, a mąż uwielbia mięso. Znaleźliśmy proste rozwiązanie 44
    • Day&night. Zdrowa, sycąca potrawa, która możesz zajadać się o każdej porze dnia. Na dodatek do jej przyrządzenia wykorzystasz resztki z lodówki, na które brakowało Ci pomysłu 48
    • Mnóstwo nowych propozycji na kolacje. Zaskakujące smaki, łatwo dostępne składniki i tylko 20 minut na ich przygotowanie 50
    • Pyszne jak cielęcina. Dania z delikatnego mięsa w wersji dla zabieganych i tych, którzy mają więcej czasu 64
  • Na zdrowie
    • Warzywa w roli głównej. Wciąż niekiedy traktowane po macoszemu. Tymczasem, gdy poświęcisz im odrobinę uwagi, rozkwitną w pełni, oferując nam całe bogactwo smaków i aromatów 70
    • Co jeść, by mieć zdrowe jelita? Radzi dietetyczka Kerry Torrens 74
    • Azjatycka sałatka na wynos 77
    • Piec zdrowych dodatków do dan głównych 79
    • Solidna porcja antyutleniaczy w bardzo praktycznej wersji 3 w 1 80
    • Nicejska sałatka z brytyjskim akcentem 82
    • Daj się uwieść koreańskim smakom. Judy Joo zdradza nam autentyczne receptury ze swoich rodzinnych stron 84
    • Dzielmy sie dobrym jedzeniem Nie lubisz uczucia ciężkości po posiłku? My też nie! Dlatego przygotowaliśmy lekkie i pyszne menu na obiad z przyjaciółmi. Choć w wersji light, to sycące w sam raz, a na dodatek z bardzo zdrowymi, witariańskimi akcentami 88
  • Na weekend
    • Pyszne i łatwe do podzielenia wypieki. Stworzone do tego, by rozkoszować się nimi w trakcie wiosennych i letnich pikników 94
    • Oszczędnie znaczy pysznie. Trzydaniowe menu dla sześciu osób, które kosztuje mniej niż przystawka w restauracji 100
    • Cukierniczy majstersztyk autorstwa Cassie Best 104
    • Romantyczna (i zdrowa) kolacja dla dwojga. Specjalnie dla nas gotuje szef kuchni BBC – Tom Kerridge 106
    • Desery jak z dawnej cukierni. Retro klasyki, które przypomną Wam smaki dzieciństwa 110
    • Lunchowe dania z brytyjskich pubów autorstwa Jamesa Martina. Idealne na wspólne oglądanie meczu lub seans w domowym kinie 116
  • Szkoła gotowania
    • Ryba, która kochają wszyscy. Krok po kroku radzimy, jak osiągnąć ideał 122
    • Aromatyczne i kruche pierożki gyoza. Lekcja gotowania znakomitej Yuki Gomi 124
    • Śliski temat – oleje. Właściwości zdrowotne i zastosowanie dziesięciu wspaniałych 126

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum
Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę