Przejrzyj online
Przed decyzją o zakupie czasopisma zapoznaj się z jego zawartością
Darmowa dostawa*
Darmowa dostawa dla większości produktów
Wysyłka w 24h
Szybka wysyłka większości produktów
Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 4/2016

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne (pdf)
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Nie odkładaj życia na weekend! – głosi jedno z haseł przewodnich tego numeru GoodFood (str. 41). Stąd pomysł na urządzenie w tygodniu „Wiosennej uczty dla przyjaciół”. Ostatecznie sobót i niedziel jest tak mało, a „zwyczajnych popołudni” bez liku. Zresztą na pewno nie raz przekonaliście się, że na kalendarz nie ma rady – czasem jakby na złość wypełnionemu grafikowi trafia się jubileusz w środku tygodnia. Z myślą o takich chwilach proponujemy dania szybkie do przygotowania, z łatwo dostępnych składników (str. 50) oraz przepis na tartę, którą można zrobić z wyprzedzeniem (str. 64). Na dodatek wygląda jak dzieło najlepszego cukiernika!

Spragnionych świeżych warzyw i owoców odsyłamy do naszych „Gwiazd miesiąca” (str. 32 ). Ot, choćby niepozorne rzodkiewki lub rabarbar – są teraz tak pyszne, soczyste i taaakie chrupiące, że aż grzech nie przygotować z ich udziałem czegoś naprawdę ekstra.

W tym wydaniu namawiamy Was również do pieczenia chleba (str. 24). Choć wymaga to trochę więcej wysiłku niż spacer do piekarni, możecie być pewni, że nawet kupione w najlepszym sklepie pieczywo nie dorasta domowemu do pięt. Od dawna szukacie sposobu na małego niejadka? Nieskromnie przyznamy, że tym razem trafiliście w 10. Gotowanie z dzieckiem (str. 100) to w takiej sytuacji najlepsze możliwe rozwiązanie. Maluchy zwykle bardzo chętnie pomagają w kuchni, a potem… jeszcze chętniej zjadają przyrządzone przez siebie przysmaki.

Na koniec polecamy Waszej uwadze fantastyczną, bezmięsną ucztę (str. 117), która i Wam wyjdzie na zdrowie, i będzie z pożytkiem dla środowiska.

Smacznej wiosny Kochani!

  • W sezonie
    • To się teraz je! Kulinarne trendy. Najmodniejsze składniki pełne witamin i mikroelementów. Prosto z lasu na Twój wiosenny stół 18
    • Wszyscy pieką w domu chleb. Kupiony w sklepie nie dorasta mu do pięt 24
    • Gwiazdy miesiąca. Ziemniaki, rzodkiewki, rabarbar. Długo wyczekiwane, kolorowe, soczyste i taaakie chrupiące. Sezonowe warzywa nie tylko w sałatkach! 32
  • Na co dzień
    • Nie odkładaj życia na weekend! Wiosenna uczta dla przyjaciół – feeria soczystych barw i świeżych smaków 41
    • Gdy brak Ci pomysłu na kolację. Dania szybkie do przygotowania, z łatwo dostępnych składników plus kilka kulinarnych trików 50
    • Wystarczy dla wszystkich! Pastilla z konfitowaną kaczką 53
    • Nie marnuj jedzenia. Smakowite pomysły na resztki 56
    • Kuchenne S.O.S. – posiłki dla zabieganych. Elastyczne dania na różne okazje 60
    • 100% słodyczy. Tarta, której nie powstydziłyby się najlepsze restauracje. Na dodatek możesz ją przygotować z wyprzedzeniem! 64
    • Dania z indyka w nowej odsłonie 66
  • Na zdrowie
    • Purée – warto ruszyć głową, by zrobić je inaczej niż zwykle 71
    • Można zdrowiej. Rybne curry, dla którego stracisz głowę, ale nie figurę 72
  • Wyruszamy na piknik! Biesiada na łonie natury w trzech lekkich wersjach do wyboru
    • Smaki świata. Mintaj w roli głównej 80
    • Wciąż słodki, lecz dużo zdrowszy. Odchudzamy jedno z najsmaczniejszych i najpopularniejszych ciast 86
  • Na weekend
    • Daj się zaprosić na niedzielny obiad. Gotuje sam James Martin 90
    • Deser, jakich mało! Pyszny, efektowny i tak łatwo go zrobić 98
    • Sposób na niejadka – wypieki z dziećmi. Zawsze chętnie pomagają, a jeszcze chętniej zjadają przyrządzone przez siebie przysmaki 100
    • Czas na domowe ciasto! Warto poświęcić chwilę, żeby choć raz w tygodniu upiec przysmak, któremu nie dorównują sklepowe łakocie 104
    • Wielki powrót polenty. Dawny restauracyjny hit wraca na salony 109
    • Tort w kolorach tęczy 114
    • Genialna, bezmięsna uczta. Na zdrowie i z pożytkiem dla środowiska 117
  • Szkoła gotowania
    • Wskazówki ułatwiające gotowanie i przechowywanie. Sprawdzone triki ekspertów Good Food 122
    • Niech Ci się upiecze! Angela Nilsen rozkłada drożdże na czynniki pierwsze 125
    • Mąka mące nierówna. Gryczana, Granary czy może teff? 126

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ Kup teraz
Dodaj do koszyka
Wydanie elektroniczne
8,00 zł

Pozostałe wydania

Archiwum
Zdrowie i Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
k
p
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę