Przejrzyj online
Przed decyzją o zakupie czasopisma zapoznaj się z jego zawartością
Darmowa dostawa*
Darmowa dostawa dla większości produktów
Wysyłka w 24h
Szybka wysyłka większości produktów
Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 2/2016

Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne

Wydanie papierowe
Brak produktu
Wydanie elektroniczne (pdf)
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum Number icon Bieżące wydanie

Co do jednego jesteśmy zimą zgodni - chronicznie brakuje nam słońca i energii. Dlatego postawiliśmy w tym numerze Good Food na czerwone cytrusy. W aromatycznych i obłędnie pysznych, słodkich potrawach, ale też w towarzystwie znakomitych mięs. Kipiący energetycznymi kolorami, soczysty ersatz.

 

Szukacie pomysłu, jak spędzić walentynki? Odpowiedź znajdziecie oczywiście w lutowym magazynie. Większość zaprezentowanych w walentynkowym materiale potraw lub składników przygotujesz zawczasu (nawet miesiąc wcześniej!), a gdy nadejdzie Ten dzień, najpierw na spokojnie zrobisz się na bóstwo, a potem w okamgnieniu wyczarujesz niezwykłą kolację. Radość ukochanej/ukochanego - bezcenna.

 

Dla tych, którzy w nowy rok weszli w sposób mało satysfakcjonujący, mamy dobrą wiadomość: już wkrótce macie drugą szansę! 8 lutego rozpoczyna się Chiński Nowy Rok. Z tej okazji legendarny szef kuchni Ken Hom zdradza nam tajniki idealnych chińskich klasyków – wyznajemy bowiem zasadę, że jeśli się uczyć, to tylko od najlepszych. A jeśli już zdecydujecie się skorzystać z drugiej szansy i zacząć jeszcze raz, to koniecznie wypróbujcie polecany przez nas detoks. Niedługi, trzydniowy, za to baaardzo smaczny. Zanim się spostrzeżecie, zgubicie parę kilogramów, oczyścicie organizm i zyskacie mnóstwo energii. W sam raz na dobry początek, prawda? Zapraszam do lektury!

  • W sezonie
    • Zimowe słońce. Czerwone cytrusy to zimą prawdziwa rozkosz dla oczu i podniebienia. Wyczaruj z nich zaskakujące dania – także te wytrawne 18
    • Smakowite tartaletki z burakami. Proste składniki, trochę pracy i voilà! Przystawka, która mogłaby się z powodzeniem znaleźć w restauracyjnym menu 28
    • Jedzmy więcej… sarniny. Pieczeń, gulasz i stek – znakomite dania z mięsa rzadko jadanego, choć łagodnego w smaku i bardzo zdrowego 30
  • Na co dzień
    • Gwiazdy miesiąca. Por, cebula, kapusta, cykoria... Mogą być prawdziwym odkryciem sezonu, jeśli tylko... ruszysz głową 36
    • Proste dodatki do dań głównych 43
    • Delikatny jak morszczuk. Zwykle wybierasz zamiast niego mięso dorsza lub plamiaka. Tym razem daj się zaskoczyć innej smacznej, uniwersalnej i delikatnej rybie 44
    • W zakamarkach szafki. Ile cukru w cukrze? Ano nie zawsze tyle samo! Sprawdź, który rodzaj cukru ma najwięcej słodyczy, który ma jej najmniej i wreszcie, który z nich najskuteczniej uwodzi aromatem 48
    • Szef kuchni stacji BBC zaprasza na kolację. Ekskluzywny posiłek, który zrobisz w domu 50
    • Naleśniki na słono. Smaki z całego świata ukryte w pysznym, pełnowartościowym posiłku 57
    • Doskonałe pomysły na kolację. Dziewięć nietuzinkowych propozycji na ostatni posiłek dnia 59
    • Wytrawne wypieki 62
  • Na zdrowie
    • Energicznym krokiem. Cudownie lekka, trzydniowa dieta, dzięki której m.in. oczyścisz organizm, zyskasz mnóstwo energii i przywrócisz równowagę swojemu ciału 77
    • Zdrowie zamknięte w słoiku. Pikantna sałatka na wynos, która zagwarantuje ci 2 z 5 porcji zalecanej dziennej dawki warzyw 85
    • Z nami ci się upiecze! Wyobraź sobie chrupiącą zapiekankę z apetycznie przyrumienionym wierzchem, polaną aksamitnym, serowym sosem... Uwierzyłbyś, że to wersja light? 86
  • Na weekend
    • Zamieszaj z chili. Fascynująca historia jednogarnkowego dania plus garść przepisów. Również w wersji dla wegetarian! 98
    • Kolacja walentynkowa homemade. Zamiast wybierać się do eleganckiej restauracji, przygotuj w domu wykwintne menu dla dwojga 94
    • Niewinna słodycz 100
    • Chiński Nowy Rok. Legendarny szef kuchni Ken Hom zdradza tajniki idealnych chińskich dań 104
    • Ach, te obłędne desery... Wypieki, dla których warto zrobić wyjątek, nawet jeśli na co dzień bohatersko dbasz o linię 110
  • Szkoła gotowania
    • Mistrz naleśników – to brzmi dumnie! Tylko prawdziwy fachowiec potrafi usmażyć perfekcyjnie cieniutkie placki 119
    • Tom Kerridge uczy, jak piec w cieście solnym 120
    • Puszyste bułeczki bao z wieprzowiną. Dzięki podpowiedziom Jeremy'ego Panga z łatwością przygotujesz najpopularniejsze brytyjskie danie typu street food 124

Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ Kup teraz
Dodaj do koszyka
Wydanie elektroniczne
8,00 zł

Pozostałe wydania

Archiwum
Zdrowie i Rodzina
Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
k
p
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę