Good Food Edycja Polska Magazyn kulinarny - najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Korzystajmy z dobrodziejstw najcieplejszych miesięcy w roku. Teraz, gdy owoce i warzywa są lepsze niż kiedykolwiek, zachęcanie do ich jedzenia wydaje się być formalnością. W wakacyjnym numerze znajdziecie całe mnóstwo porad, jak je przyrządzać, by wydobyć z nich to, co najlepsze. Zainspirujcie się naszymi przepisami na pyszne co nieco. A jeśli macie trochę więcej czasu, zerknijcie do receptur z działu „W sezonie”. Nie od dziś wiadomo, że najzdrowsza jest sezonowa, lokalna kuchnia.
A skoro mowa o zdrowiu. W tym wydaniu znajdziecie między innymi podpowiedź, jak sobie radzić z zespołem jelita drażliwego oraz bezsennością. Na szczęście uciążliwe dolegliwości można złagodzić dzięki odpowiedniej diecie. Przeczytajcie koniecznie!
Najnowszy numer GF to także garść nowinek. Piszemy o... grillowaniu pizzy oraz następcy hamburgera – pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina :) Zajrzyjcie do „Szkoły gotowania” i zobaczcie, jak ją przygotować.
Mamy też coś dla rodziców, którym czasem brak pomysłu na spędzanie czasu z dziećmi. W materiale „Zabawa z dziećmi” zachęcamy do gotowania z Waszymi pociechami. To ogromna frajda dla nich, a i Wam może się bardzo spodobać. Małym i dużym czytelnikom magazynu GF życzymy: Bon Appétit!
-
W sezonie
- Soczyste i pyszne. Owoce, za którymi tęsknimy cały rok – już są! 18
- Przechowaj urodzaj. Domowy czatni – tak smacznego nie kupisz w sklepie 28
- Wrzuć pizzę na grill. Jeśli chcesz, żeby wyszła podobna do włoskiego oryginału 30
- Przystawki z rusztu. Uniwersalne, lekkie dania 35
-
Na co dzień
- Lato pełne owoców. Brzoskwinie, nektarynki, morele i melony – słodkie jak miód 38
- Posiłki za rozsądną cenę. Zaplanuj menu na cały tydzień 46 Co dziś na kolację? Nie potrzeba wiele czasu, żeby przygotować smaczne danie 44
- Sałatki nie tylko dla tych, którzy są na diecie. Cztery sycące propozycje 52
- Letnia pasta. Niezawodna, gdy trzeba przyrządzić coś na szybko 54
- Nieplanowana przyjemność. Kiedy wpadną niespodziewani goście 58
-
Na zdrowie
- Jak jeść zdrowo? Praktyczne porady doświadczonej dietetyczki 71
- Pięć porcji owoców i warzyw Zalecenia dietetyków zastosuj w praktyce 72
- IBS. Co jeść, gdy jelita strajkują 73
- Zielone listki, którym warto przyjrzeć się bliżej 74
- Bomby witaminowe. Ciekawe pomysły na koktajle i soki 75
- Więcej warzyw Wakacyjne dania, które pokochają twoi bliscy 76
- Czas na przekąskę? Nie wrzucaj na ząb byle czego Zdrowe i pożywne propozycje 84
-
Na weekend
- Pomysłowy letni deser Efektowne ciasto, którym zaskoczysz rodzinę i przyjaciół 95
- Owsianka, jakiej nie znałeś Idealna kandydatka na ulubione śniadanie 98
- Wyjdź na dwór! Na świeżym powietrzu nawet proste dania smakują wyjątkowo 100
- Po prostu: Good Food Smakowite propozycje, które nie zajmują wiele czasu 114
- Orzeźwiające mille-feuille Francuski deser, który urzeka urodą i smakiem 116
-
Szkoła gotowania
- Gotuj z dziećmi! To świetna zabawa. Cztery wakacyjne propozycje dla małych i dużych 119
- Ryba bez tajemnic Przyrządzisz ją po mistrzowsku dzięki podpowiedziom najlepszych kucharzy 122
- Pulled pork w domowej brioszce Nowy „hamburger” rządzi w kuchni 124
Opis tytułu
Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.
Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.
Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.
