Logo AVT-Korporacja
Czasopisma. WYDANIE 12/2019

Good Food Edycja Polska

Najlepsze inspiracje i porady kulinarne
Wydanie papierowe
12,00 zł
Kup teraz
Wydanie elektroniczne
8,00 zł
Kup teraz
Archiwum

W grudniu nie mówi się o niczym innym niż Święta i Nowy Rok. Przynajmniej w dziedzinie kulinariów. Tak więc, i grudniowego GoodFooda zdominowały tematy przyjęć, uczt i biesiad. Nasi najlepsi kucharze proponują wyjątkowe dania w sam raz na świąteczny stół. Są pieczenie, nie tylko mięsne, i pyszne dodatki do nich. Piszemy, jak upiec idealną gęś w miodzie, wołowe żebro, roladę Wellington z kurczaka, szynkę z ananasem, kacze udka.

Wegetarianie znajdą przepisy na oryginalne zapiekanki z warzywami w roli głównej. Zdolnym i zdeterminowanym wielbicielom deserów proponujemy tort, pokryty złotym lukrem, roladę z czereśniami, bajeczny sernik, tiramisu, tort bezowy… Początkujący cukiernicy, na przykład dzieci mogą – z naszą pomocą – upiec pierniczki i inne pyszne ciasteczka. Zapraszamy na potrawy z serem – są łatwe do przygotowania i trudno im się oprzeć, gdy tylko uda nam się dobrać właściwy gatunek sera. A wybór jest przecież ogromny!

Zapraszając gości na Sylwestra i Nowy Rok, warto się postarać. W numerze znajdziecie mnóstwo przepisów na przekąski, przystawki, smakołyki na jeden kęs – w sam raz na domowe party. Proponujemy też drinki, z alkoholem lub bez niego (co trudno poznać po smaku). Nie zapomnieliśmy o prezentach. Jeśli brakuje wam inwencji, czasu czy pieniędzy, by biegać po sklepach, przygotujcie bliskim oryginalne upominki, które na pewno będą im smakowały.

Zapraszam do lektury,
Dorota Próchniewicz

 

  • Trendy i nowości
    • Z CZYM TO SIĘ JE? 9
  • W tym miesiącu
    • GWIAZDY ŚWIĄTECZNEGO STOŁU 29
    • BAŚNIOWE SŁODKOŚCI 44
    • KULINARNE PREZENTY 50
    • ZŁOTY TORT 54
    • WEGETARIAŃSKA UCZTA 58
  • Na co dzień
    • POMYSŁY NA RESZTKI 65
    • SZYBKO I ZDROWO 66
    • ZRÓBCIE TO RAZEM 75
    • ZDROWE PARTY 82
  • Inspiracje
    • PIECZONA GES 88
    • SYLWESTROWA UCZTA 90
    • JAŚNIE PAN SER 92
Opis tytułu

Good Food to tytuł kulinarny klasy Premium. Zabiera w podróż dookoła świata, w której ograniczeniem nie są tajemnicze składniki o fascynująco brzmiących nazwach, lecz jedynie wyobraźnia kucharza.

Na łamach Good Food gotują największe sławy kulinarne, zdobywcy gwiazdek Michelin i laureaci światowych konkursów cukierniczych. Z Good Food przygotujesz najbardziej wyrafinowane potrawy krok po kroku. Wszystkie przepisy są bardzo starannie sprawdzone, a gwarancją ich wysokiej jakości jest rzetelność BBC - źródłowego licencjodawcy.

Czytelnik polskiego wydania nie traci żadnych wartości oryginalnego wydania angielskiego. Nasz tytuł licencyjny zachowuje całą nadzwyczaj wartościową treść i atrakcyjną formę edytorską brytyjskiego oryginału.

Good Food Edycja Polska
PRZEJRZYJ TEN NUMER Kup teraz

Pozostałe wydania

Archiwum

Rodzina

Pozostałe tytuły
Koszyk
Twoje zamówienie
O nie! Twój koszyk jest pusty.
Zobacz nasze tytuły i znajdź coś dla siebie
Koszt wysyłki
0,00 zł
Suma
0,00 zł

Do rabatu 30% brakuje Ci 50 PLN

Zacznij wpisywać
lub przeglądaj alfabetyczną liste naszych tytułów
Brak wyników wyszukiwania
Dodanie produktu do koszyka
Polecamy również
Ups! Coś poszło nie tak
Prosimy spróbować ponownie za chwilę